Jenny SIlfver / SADE Festival

Tuottaja, rahoitus
jenny.silfver@sadefinland.fi

Jenny Silfver on toiminut SADE ry:n varapuheenjohtajana vuodesta 2009 ja vastaa SADE Festivaalin tuottamisesta yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa. Jennyn päätanssilaji on popping, ja hän kuuluu menestyneeseen suomalaiseen popping-ryhmään Skitsoflex. Jenny matkustaa, kilpailee, opettaa ja esiintyy aktiivisesti popping-tanssijana.

Jennyllä on monipuolinen tanssitausta sekä taide- että katutanssissa. Nuorempana hän harrasti mm. hip hopia, showtanssia sekä nykytanssia, ja innostuikin tanssista niin paljon, että päätyi 21-vuotiaana Tukholman Danshögskolaniin opiskelemaan tanssia. Vuoden kestävän opetusohjelman jälkeen Jenny haki onnistuneesti Lontoossa sijaitsevaan Laban -yliopistoon ja valmistui sieltä Tanssitaiteen kandidaatiksi vuonna 2008. Vaikka Jenny opiskeli taidetanssia, ovat katutanssit aina olleet lähimpänä sydäntä. Opiskelun ohella Jenny treenasi aktiivisesti aluksi housea ja lockingia, ja siirtyi siitä pian lähes täysin poppingin pariin. Jenny on maineikkaan InDaHouse-ryhmän alkuperäisjäseniä ja kuului Lontoossa asuessaan myös menestyneeseen katutanssi-ryhmään Plague. Valmistumisen jälkeen Jenny on keskittynyt pääosin poppingiin, ja on matkustanut useasti mm. Los Angelesiin ja Japaniin kilpailemaan ja oppimaan uutta. Jenny on toiselta koulutukseltaan Kauppatieteen maisteri, pääaineena rahoitus. Tästä osaamisesta on ollut iso hyöty myös tuottamistyössä tanssi-alalla.

Yhteisöllisyys katutanssissa, sekä tiedon, taidon ja inspiraation jakaminen, on aina ollut Jennylle tärkeää. Tämän takia Jenny onkin vuodesta 2008 tehnyt aktiivisesti töitä Suomen katutanssiyhteisön kasvattamisen eteen. Opettamisen lisäksi Jenny on tuottanut lukuisia katutanssitapahtumia ja -kursseja, joihin on tuotu ulkomaalaisia vieraita.