Ramona Panula / SADE Festival

Tuottaja / Sponsorit
ramona.panula@sadefinland.fi

Ramona Panula on ammatiltaan b-girl (breiktanssija), tanssinopettaja ja tuottaja. Hän on Call out Suomi -hankkeen perustaja (2015) ja työskentelee hankkeessa tuottajana sekä toimii SADE Ry:n että Suomen Bboy/Bgirl liiton hallituksessa.

Ramona on osa Floorphilia (Suomi) ja Swedish Family (Ruotsi) nimisiä tanssiryhmiä ja on kansainvälisessä breikki skenessä tunnettu ja hyvin menestynyt tanssijana. Uransa aikana Ramona on kiertänyt satoja katutanssitapahtumia (jameja & kilpailuja) ympäri maailmaa ja kilpaillut sekä tuomaroinut kansaivälisissä breikki tapahtumissa.

Ramonalla on yli 13 vuoden kokemus työskentelemisestä tanssitaiteen ja kulttuurisen nuorisotyön parissa Suomessa ja ulkomailla. Hän on työskennellyt näyttämötaiteen, tuotantojen ja projektien parissa tuottajana, tanssijana, opettajana ja niin edelleen.

Vuosina 2012-2014 Ramona opiskeli Åsa Folghögskolassa, katutanssijan koulutuksessa Sköldingessä, josta valmistui vuonna 2014. Ruotsissa asuessaan Ramona toimi SDK Sweden -katutanssifestivaalin tuottajana. Suomeen palattuaan Ramona työskenteli kolmen vuoden ajan tanssitoiminnan koordinaattorina 09 Helsinki Human Rights Ry:n katutanssihankkeessa. Vuonna 2017 Ramona työskenteli tanssijana En Cypher -teoksessa, Urban Connection Festivaaleilla, Tukholmassa.

Hip hop kulttuuriin olennaisesti kuuluu opitun jakaminen ja kulttuurin edistäminen. Ramonalle sydäntä lähimpänä on olla rakentamassa Suomea, jossa kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet harrastaa katutanssia ja päästä osaksi katutanssiyhteisöä ja hip hop kulttuuria. Tämän haaveen pohjalta syntyi myös Call out Suomi -hanke.