Waacking

 

Waacking on syntynyt 1970-luvulla Los Angelesin sekä New Yorkin homoklubeilla, joissa etenkin latino- ja afrikkalaisamerikkalaiset homomiehet sekä transsukupuoliset naiset, jotka pääsääntöisesti joutuivat piilottelemaan identiteettiään pääsivät ilmaisemaan itseään vapaasti musiikkiin. 

Waackingin perustekniikaksi lukeutuvat käsien ”rullaukset” ja ”heilutukset”, groovet, poseeraukset, voimakas musiikin tulkinta ja sen eri kerrosten alleviivaus sekä tarinankerronta. Isoina waackingin vaikutteina on ollut mm. näyttelijöiden ilmaisu 40- ja 50 -lukujen elokuvissa.

Ennen waacking -nimeä laji kulki nimellä ”Punking”. Nimi johtaa juurensa homojen loukkaavaan nimittelyyn sanalla ”punk”. ”Punkit” halusivat kääntää sanan merkityksen negatiivisesta ja loukkaavasta voimaannuttavaksi ja käyttivät siksi heitä voimaannuttavasta tanssista nimeä Punking. Toisinaan tätä nimeä käytetään yhä waacking nimen rinnalla. Tanssityyli on tunnettu myös nimellä The Garbo näyttelijä 1940-luvun kuuluisan näyttelijän Greta Garbon mukaan.

Perinteisesti waackingiä tanssitaan discomusiikkiin, mutta nykyään sitä tanssitaan laajemmin myös muihin musiikkityyleihin.

 

Lisätietoja lajista, sekä Suomalaisten harrastajien aktiivinen Facebook -ryhmä

https://www.facebook.com/groups/310532396552/